Ga naar de inhoud

Ergotherapie

De producten die ik aanbied vallen geheel of gedeeltelijk onder de doelstellingen van Ergotherapie. (Ergotherapie maakt het mensen mogelijk om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren of deel te nemen aan activiteiten in hun eigen omgeving en in de samenleving. bron “Ergotherapie Nederland”). Mogelijk dat de sessies daardoor door de zorgverzekeraar gedeeltelijk vergoed worden. Iedere Nederlander heeft recht op 10 uur Ergotherapie vanuit de basisverzekering ( Dit valt wel onder de eigen bijdrage). Is er een aanvullend pakket afgesloten dan zitten daar soms nog een aantal extra uren in.

De vragen die ik oppak hebben altijd te maken met de producten die ik aanbied;

  • ergonomisch advies gericht op de werksituatie thuis,
  • vragen op het gebied van coaching .
  • vragen met betrekking tot belasting – belastbaarheid, overprikkeling, burnoutklachten

Daarnaast geef ik begeleiding aan mensen met de Ziekte van Parkinson (Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet.) en na oncologische behandeling ( aangesloten bij ergotherapeuten met een aantekening oncologie). Ook bij ik aangesloten bij Stroke Service Eemland (SSE), het samenwerkingsverband van specialisten in de behandeling na een beroerte.

Ik heb geen contracten met de zorgverzekeraars afgesloten. De zorgverzekeringen vergoeden meestal wel een gedeelte van het tarief. Daarom is het handig om zelf bij jouw zorgverzekeraar te checken hoe dit is geregeld. Vooraf zal ik duidelijk aangeven of jouw vraag onder de doelstelling van ergotherapie valt of niet. In het laatste geval zullen de kosten niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd kunnen worden.

IK ben geen ergotherapeut die je helpt met het aanvragen van hulpmiddelen bij zorgverzekeraar of gemeente. Wel kan ik adviseren wat mogelijk is.